Atlantic Crossing

Atlantic Crossing

About this blog / Om bloggen

Vi ska göra verklighet av vår dröm att under drygt ett års tid segla till Karibien och hem.

Julfrukost

MatPosted by Susanne 2016-12-24 15:49:43
Julafton ( känns lite overkligt ) , vi börjar dagen med ett dopp och sen frukost i sittbrunnen. Det är 27 grader varmt och solen skiner.
Igår kväll blev vi över bjudna till S/Y BarbaSol till en drink och segla över Atlanten snack. Vi jämförde väder och vindar tappade saker och annat som krånglat och hur skönt det var att komma iland så att det slutade gunga. Slutligen hur härligt det är att vara här. Imorgon kväll (Julafton) har vi bokat bord på en resturang med svensk julmat. Det var svårt att motstå den lockelsen.


  • Comments(1)//blog.argo.nu/#post123

Kastanjer

MatPosted by Susanne 2016-10-31 23:32:06

Häromdagen var vi ute och åkte till "nunnornas dal" ännu en vacker dalgång med hus och där det finns hus finns alltid en eller flera barer/restauranger. Nu började Tobbe från båten Moana prata med en kille där och det slutade med att vi testade deras lokaldrink med lokal sprit och färskpressad apelsin, sådär smakade den. Sen fick dom oss att testa rostade kastanjer, det var lite annorlunda men ändå gott. Sen fick vi på köpet smaka andra lokala likörer och en kaka bakad på kastanjemjöl. Han var väldigt pratsam och trevlig och medans vi pratade kastanjer och frågade om dom plockar dom själva visade han oss runt huset.

Där fanns flera träd så han plockade några åt oss och berättade hur dom gör med dom.

Sen testade jag att rosta dom själv och det är inte så svårt och så kunde jag göra dom lite saltare. Lite godare!

  • Comments(0)//blog.argo.nu/#post104

Kladdkakemuffins

MatPosted by Susanne 2016-07-12 22:27:26
Idag är det Stefans födelsedag och dagen till ära bakade jag kladdkakemuffins. Idag testade jag muffins plåten för fösta gången och resultatet blev väldigt goda ( Stefans betyg) Det är inte helt enkelt med en gasol ugn där lågan är i mitten. Det blev mer välgräddadr muffins på mitten av plåten och mer kladdkakeliknande muffins där lågan inte var direkt under. Något att träna mer på altså.


  • Comments(5)//blog.argo.nu/#post14

Muffinsplåt

MatPosted by Susanne 2016-06-28 13:30:16
Hittade ett tips om att baka inte bara muffins utan även scones, mini pajer, mini kladdkakor och annan bröd i muffinsplåten för att minska på tiden i ugnen. Då spar vi på gasolen som inte kommer att kunna fyllas på på alla platser vi ska besöka.
Hittade också i butiken ett färdigt paket för att baka saffrans kaka ( bara tillsätta vatten/mjölk) även den kommer att testas i muffinsformen, alltså saffrans muffins. Mmm

  • Comments(3)//blog.argo.nu/#post5

Fiskebok

MatPosted by Susanne 2016-06-12 09:26:09
En fiskebok beställdes för hur ska jag annars känna igen alla vackra utländska ätbara fiskar. Men jag är fortfarande osäker då alla bilder var i svartvitt...😈


  • Comments(1)//blog.argo.nu/#post1