Atlantic Crossing

Atlantic Crossing

About this blog / Om bloggen

Vi ska göra verklighet av vår dröm att under drygt ett års tid segla till Karibien och hem.

Hamnliv i Danska Västindien

HamnarPosted by Susanne 2017-03-27 23:50:34
Nu har vi legat här vid St Croix ganska länge. Vi har försökt fixa lita saker med båten, på båten och i båten. Även jollen behövde ett skydd mot solen, den började långsamt smälta och klibbet är inget roligt att sitta på. Vi hoppas fortfarande att den ska hållaihop tills vi kommer hem.
Vi har också träffat så många härliga seglare från både Canada, USA och Norge. Några har vi bestämt att segla tillsammans med från BVI till Bermuda senare i vår. Alltid roligt med lite sällskap över stora vatten.
Jolle parkeringen i byen...
Nya jolleskydet på plats, inte helt enkelt att handsy i kapelltyg
Fiskar som simmar och stirrar på oss vid strandpromenaden
Häromdagen var det Poker Run här i hamnen. Vi var lite nervösa ibland, men med minst 5 båtar med blåljus på så gick det bra. Även om en båt var en halvmeter från att köra in i oss.
Inte min favvo-Rom kanske men kul att besöka när vi ju ändå är där dom gör drickat. Någon stoppade mig (Stefan) från att köpa pirat-sablar till vissa brorsbarn, men det kanske var lika bra...
Rätt stora ödlor (Iguaner) här.
Och eehhh... intressanta kaktusar...
En vacker strand vi var på.

Vi har gjort lite annat också: Vår Kanadensiska båtgrannes jolle slet sig och några Norska tjejer (vars jolle hade blivit sönderskuren på Barbados) såg det och ropade på oss. Så vi fick kasta oss ut med dingyen för att rädda den. Hjälpte även dom Norska tjejerna till marinan när dom försökte simma iland med sina tillhörigheter i sjösäckar.
Gav en upphittad baseball till grannbåtens 1 års valp.
Hjälpte S/Y Baroness att få ordning på sitt Wi-Fi.
Dykt och snorklat här med sköldpaddor, rockor, fiskar, hummrar mm.

Allt bra här alltså :-)
Susanne och Stefan

PS. Behöver fortfarande en del hjälp över Atlanten.  • Comments(0)//blog.argo.nu/#post154