Atlantic Crossing

Atlantic Crossing

About this blog / Om bloggen

Vi ska göra verklighet av vår dröm att under drygt ett års tid segla till Karibien och hem.

Förberedelser

TeknikPosted by Susanne 2017-04-25 21:00:17
Vi ligger kvar på St Martin och bestämmer oss att stanna och bunkra inför hemresan här. Vi har också väntat på våra roderlager men det har den svenska Bavaria agenten misslyckas med att få skickat till oss innan vi åker härifrån så dom skickas nu hem till dottern som får ta med delarna till Azorerna. Så håll tummarna att rodret inte krånglar nu.
Vi har också lyckats hitta en gast som flyttar ombord imorgon, han har lite segelvana och verkar trevlig, och jämfört med vad vi hört när andra avbokat sina eventuella gastar när dom träffat dom, så hoppas vi att om han bara sköter sina pass och förmodligen underhåller oss med lite musik (han har en gitarr) så får vi vara nöjda. Han pratar flera språk så vi tänkte byta svenska mot spanska. Han heter Manny och är 27 år, har studerat filosofi vid universitet i London, varit med och drivit en whiskey bar där också. Fransk mamma och Grekisk pappa. Kan nog bli rätt kul att ha honom ombord.
Förbereder båten för hemfärd, det behöver städas upp och planeras om lite.
På denna båt utan mast och inte speciellt fräsch bor två hundar och till slut såg jag en man också. Alltid lika lugna när alla jollar och annat far förbi.
Stefan har fixat med batteri laddningen som varit usel. Han höll på halva natten och hittade till slut att shunten till batterimätaren som hade en dålig anslutning så nu fungerar det bättre.
Allting här rostar eller på annat sätt påverkas av salt, värme och sol, Stefan byter för andra gången på denna resa kontakterna till solcellerna.

  • Comments(3)//blog.argo.nu/#post160