Atlantic Crossing

Atlantic Crossing

About this blog / Om bloggen

Vi ska göra verklighet av vår dröm att under drygt ett års tid segla till Karibien och hem.

Faial

HamnarPosted by Susanne 2017-06-05 23:29:44
Vi har besökt ön Faial som andra ö på Azorerna. Här har vi mött flera gamla seglar vänner som vi träffat under resans gång, roligt att ses på slutet så här och få höra om deras äventyr. Vi har druckit gin och tonic på den kända seglarbaren "Peters bar" och målat på kajen som man bör.

Vi har verkligen haft skiftande väder, allt från sol och regn till hård kuling där vi fick låna extra stora fender från Shaddock för att inte slungas upp på bryggan.

Sen kom dottern och en kompis för att hälsa på, och vi började utforska ön lite mer. En hyrbil tog oss runt på nya äventyr och underbar natur att beundra.


En av dagarna åkte vi med ribbåt på valsafari och fick verkligen valuta för pengarna. Vi fick flera gånger chansen att studera en blå val, verkligen imponeranden djur. Vi fick se Sillval och avslutade valsafarit med kaskelotter som låg och slöade en lång stund vid vattenytan för att sen avsluta med att dyka och visa sina vackra stjärtfenor. Vi fick också vara med om att en stor flock på cirka 30 flasknosdelfiner lekte runt båten. Bara en helt underbar tur.Vi har hunnit med att vandra runt hela vulkankratern Caldeira.
Lite blåsigt men annars hade vi tur med soligt väder hela vandringen.
  • Comments(2)//blog.argo.nu/#post166