Atlantic Crossing

Atlantic Crossing

About this blog / Om bloggen

Vi ska göra verklighet av vår dröm att under drygt ett års tid segla till Karibien och hem.

Sjösjuk i hamn?

HamnarPosted by Stefan 2016-10-16 15:08:33
Bom Dia*,

Nu ligger vi med 6 (15:30 - nu 8 stycken...) avfjädrade förtöjningstampar i hamnen på Porto Santo, vinden ligger runt kulingstyrka från S-SV och den har precis vridit så sjögången hittar in i öppningen mellan hamnpirarna. Alla båtarna rör sig rätt mycket och dessutom i obalans med flytbryggan. Hade man inte haft sjöben så blev man nog sjösjuk av att ligga i hamn idag...
Samtidigt som regnet kommer i skurar - blir en innedag idag.

Sussi fixar med och runt motorn:

Lite annat blandat från sista tiden här; månsken över hamnen härom kvällen:


I hamnen här har det varit inspelningar till någon (tydligen väldig populär) Portugisisk TV-serie, dom har varit mycket i en båt längst ut på vår ponton och längs piren. Häromdagen var det en knarkhund + 5 "poliser" från diverse myndigheter här på bryggan - tror det hade med inspelningen att göra men inte helt säker. Vi slapp närmare granskning denna gång ;-). Annars är det rätt fantastiskt vilken fantasi Portugiserna har för att skapa ytterligare någon polisiär myndighet, det vimlar av diverse bilar, båtar och folk i uniform från alla möjliga myndigheter. Tror det är ett av sätten att minska arbetslösheten, för dom verkar inte direkt överansträngda. Se nedan för en bild från inspelningen när dom var precis framför vår båt:


Jo - och så finns det ödlor här, till Sussis stora glädje:


Idag är som sagt inte vädret någon höjdare, stranden bredvid lockar inte precis till bad. Först blir man blästrad av all sand som blåser och skulle man komma ner till vattnet så blir det nog rätt jobbigt i bränningarna. Men så här såg det ut när vi tog en selfie häromdagen när vädret var bättre:

Vi har flera gånger klättrat upp på berget bredvid och "utfodrat" 3 hästar som vi tyckt lite synd om, något mål och mening måste man ju ha med vandringarna här :-)


Sen har jag tagit dyk-certifikat, godkänd nu för egen dykning ner till 30 meter:

Det var väl allt just nu tror jag. Vi går mot Madeira på tisdag eller onsdag som det ser ut. Sedan kommer Mamma den 22/10 och så får vi se när vi tar de sista 300M till Kanarieöarna. Väderprognoserna är än så länge väldigt osäkra + att vi ska få tag i en hamn där nu, ARC pågår och mängder med båtar är där omkring inför steget över Atlanten.

Ha det bra i höstmörkret, vi hörs!

* Betyder godmorgon på Portugisiska.  • Comments(4)//blog.argo.nu/#post95