Atlantic Crossing

Atlantic Crossing

About this blog / Om bloggen

Vi ska göra verklighet av vår dröm att under drygt ett års tid segla till Karibien och hem.

Utflykter på Madeira

HamnarPosted by Stefan 2016-10-21 23:33:42
Hejsan,
Idag hyrde vi en bil och ägnade dagen åt att "utforska" ön, en Fiat Punto blev det som är en rätt trevlig bil - men helt åt h-e för undermotoriserad för dessa vägar. Madeira är 3 dimensionell, man åker antingen rätt uppför eller rakt utför - oavsett vilket ligger vi nästan alltid på 2:ans växel och på tok för högt varv för att det ska kännas riktigt bra. Men lägga i 3:an går inte och krypa på 1:an... Nä, några gränser får man väl ha...

Otroligt vacker ö, grön och lummig klättrar byggnader och träd på branta sluttningar överallt. Vi såg spår av de kraftiga skogsbränder som härjat ön, verkade mest vara på södra sidan. Annars var det mycket fina blommor:

Vi hamnade till slut med bilen lite oplanerat där vandringsvägar ledde upp till topparna av de högsta bergen på Madeira, runt 1861 meter sådär. Så det blev ett antal kilometers improviserad vandring med några hundra höjdmeter. Det drog in ett regnväder och var ganska kyligt på toppen, så vi var glada att vi tagit med varsin tröja för säkerhets skull. Här är lite bilder:

På väg uppåt (innan regn):

På toppen:

På väg uppåt med bilen stannade vi vid cirka 1200 meters höjd och gick ut till en utsiktsplats som var rätt häftig:

Och så kan ni se en liten film från när vi gick ut dit genom att klicka här!

Klart för idag, strax hämtar vi Lena på flygplatsen. Flyget var försenat men lär väl komma fram någon gång på småtimmarna.

/Stefan  • Comments(1)//blog.argo.nu/#post99