Atlantic Crossing

Atlantic Crossing

About this blog / Om bloggen

Vi ska göra verklighet av vår dröm att under drygt ett års tid segla till Karibien och hem.

Fast på Madeira

HamnarPosted by Stefan 2016-10-26 13:01:03
Hej Alla!

Nu har hösten kommit till Madeira, osäkra vädermönster regerar på Atlanten och skickar omväxlande regn, sol, stiltje och hårda vindar från olika håll. För tillfället verkar vinden ha fastnat på rak sydlig eller ingen alls. Vilket gör att vi bestämde oss för att bli kvar ett tag till på Madeira för att förhoppningsvis få en lite bättre segelvind för sista biten till Kanarieöarna (cirka 270M). Prognosen är att vi eventuellt har bra vindar till tisdag - onsdag nästa vecka, men även detta är som vanligt - mycket osäkert.

Mamma Lena kom ner och gjorde oss sällskap här några dagar, mycket trevligt! Vi hyrde bil och utforskade Madeira tillsammans. Jättekul och stort tack till Mamma för att du kom ner och hälsade på! Nu flög mamma hem när vi valde att inte segla just nu och prognosen var så pass osäker. Du får segla med oss nästa gång istället.

Några bilder från Lenas besök:


Och en film på oss hittar du här!

Annars har vi nu några dagar med trevligt sällskap av Tobbe & Eva på S/Y Mouna som kom in några dagar efter oss hit till Quinta do Lorde. Igår gick vi på en rätt rejäl vandring ut till udden i närheten, blev väl cirka en mil upp och ner för branta klippor. Idag regn och fixande inombords åtminstonde för tillfället. Cirka 20 grader ute så det går vål ingen nöd på oss :-)

Ha det bra hemma i höstrusket!

/Stefan  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lena 2016-10-26 17:25:58

Tack för jättemysiga dagar! Hemresan gick bra. Lite trött är jag efter all vandring. Vi ses snart på Gran Canaria! Kram Lena