Atlantic Crossing

Atlantic Crossing

About this blog / Om bloggen

Vi ska göra verklighet av vår dröm att under drygt ett års tid segla till Karibien och hem.

Portsmouth

HamnarPosted by Susanne 2017-01-14 21:29:08
12/1 Idag tog vi lite sovmorgon och sen en skön frukost i sittbrunnen. Sen jollen till land för att promenera bort clarerings kontoret ca 20 minuters promenad bort. Samtidigt fick vi en promenad genom staden här, alla vi möter är hjälpsamma och frågar till och med om dom kan hjälpa till med något. Väldigt mysiga och trevliga invånare här.
Vi hann sola en stund innan vi blev upphämtade av våran guide för dagens utflykt ut i indian river, träskmarker.
Vi hade tur och fick nog de trevligaste och mest pratsama guiderna och mycket runt omkring information som är så härligt att få.

Trädrötterna här på träden är så märkliga former på. Guiderna visade oss också var dom spelade in filmen Pirats of Caribien, träskscenen.

.
13/1 Idag bokade vi en taxi guide för rundtur runt nästan hela ön. Han visar sig ha stora kunskaper om ön, historien och växtliv här. Han stannar för att visa och plocka (till oss) både kryddor och frukter, det han inte hittade längs med vägen stannade han och fick från vänner, han verkade känna halva ön minst. Och vi fick ihop till en fruktsallad och vi torkar numera kryddor ombord.
Men vi stannade också vid öns lilla choklad tillverkning där det efter provsmakning var omöjligt att inte köpa med sig några olika sorter.


Detta är en vulkanö med svart sand på stränderna och några röda klippor vi stannade till för att klättra på.
Färden fortsätter och vi avslutar resan med en kort promenad till ett vattenfall med lagunbad, vi badade och samtidigt började det regna. Nästan alla kläder blev blöta. Inte skönt att sättas sig i taxin sen.


  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Susanne 2017-01-14 23:32:58

Vi har boken med ombord, både vi och gäster upskattar att läsa i den. Den handlar ju om våra öar häromkring. Kram och ha en trevlig helg på er.

Posted by Anna-Karin 2017-01-14 23:27:41

Vad spännande det låter. Chokladprovning vad roligt och gott!!...och en alldeles förträfflig kombo med rom..som ni vet :) kram