Atlantic Crossing

Atlantic Crossing

About this blog / Om bloggen

Vi ska göra verklighet av vår dröm att under drygt ett års tid segla till Karibien och hem.

Les Saintes #2

HamnarPosted by Susanne 2017-01-18 00:16:13
Igår seglade vi från Dominica trots ganska hårda vindar och regnskurar i väderprognosen. Det började bra med vindar runt 10-12 m/s och soligt väder. Vi såg mörka moln omkring oss men vi hoppades dom inte skulle passera rakt över oss. Men.. vi klarade oss inte, vindstyrkorna ökade och byarna gick upp mot 16-18 m/s och seglade med 2 rev och focken uppe. vi slapp inte heller regnet utan detta var ingen vanlig regnskur utan regnet piskade oss som hagel brukar kännas. Mycket otrevligt altså och då mitt i värsta skuren upptäcker vi att focken har strimlat upp sig. Vi rullade in den så gott det gick. Vi hittade en ankring boj men Ann och Ulf fick känna på en rullande båt och starka vindar som vrider båten hit och dit under natten. På morgonen var det fortfarande hårda vindar så vi har inte kunnat ta ner focken och titta på skadorna. Men vi kommer inte att kunna laga den så mycket går att se på alla strimlor vi knutit ihop för att dom inte ska fladdra för mycket.
Vi behövde clarera in här på franskt territorium igen så vi jollade in till byn. Efter det tog Stefan och Ulf en vandring upp på kullarna för att vandra runt i gammal "FORT" miljö. Ann och jag valde en sandstrand med palmer och rev att snorkla runt i. Vi avslutar dagen med en drink i en bar i väntan på att resturanger ska öppna så vi kan äta middag. 19.00 är resturangernas öppnings tider för middagar. Men maten smakade underbart.


  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Annette 2017-01-19 11:20:54

Man har svårt och föreställa sig oväder när man ser alla vackra bilder. Playan lät nice 😎. Kram

Posted by Lena 2017-01-18 17:35:47

Det saknas några semlor där ser jag!!! Kanske blir lite för många här hemma....! Ska vi byta??? (he, he, he). Hoppas det löser sig med det trasiga seglet!! Ni fick visst prova på rejält oväderssegling. Fortsätt ha det gott!! Många kramar från oss!:-)

Posted by Mats H 2017-01-18 07:39:16

Du ser, ni har det inte så bra, hemma kan man äta middag redan klockan 17 på restaurang om man vill...

//Jag är inte avundsjuk :)