Atlantic Crossing

Atlantic Crossing

About this blog / Om bloggen

Vi ska göra verklighet av vår dröm att under drygt ett års tid segla till Karibien och hem.

Vill du segla på Argo?

PlaneringPosted by Stefan 2017-03-25 17:24:54
Vill du kunna kalla dig oceanseglare?
Vill du uppleva solnedgång och soluppgång från en liten båt på ett Stort hav?
Vill du ha chans att se delfiner, valar och ovanliga sjöfåglar på nära håll?

I så fall kom och gör oss sällskap tillbaka över Atlanten! Kan inte lova paraplydrinkar i strålande sol varje dag, men garanterat en upplevelse att minnas för resten av livet :-)

Vi behöver hjälp på några av de längre etapperna. Framförallt mellan Bermuda och Azorerna som nog räknas som den verkliga Atlant-överfarten och beräknas ta ca 2 veckor.

För sträckan Azorerna - England så har vi några gastar på gång, men inget är klart så anmäl gärna om ni vill stå på tur för den seglingen.

Sedan har vi första sträckan från Karibien upp till Bermuda första veckan i Maj. Bara en en-veckas segling cirka med förmodligen rätt behagliga temperaturer. Som det ser ut nu kommer vi ha sällskap av ett par andra båtar (en Norsk och en Kanadensisk) och utgå från Jost Van Dyke på Brittiska Jungfruöarna. Kanske ett bra tillfälle att komma lite tidigare och se en del av Karibien?

Sen finns det möjlighet för den som vill att följa med en bit eller så längs Engelska kanalen och så vidare upp mot Östersjön. Blir kortare dags eller dygnsetapper där som mest styrs av tidvattnet och strömmar. Med pauser iland mellan dessa.

Ta ledigt från jobbet så löser vi hyttbiljetter på S/Y Argo :-)

Anmäl ditt intresse på mail till lindbergarna@yahoo.com eller via Messenger på FB. Vi ska inte ha något betalt och kommer heller inte betala någon. Tanken är att vi delar på alla löpande utgifter mellan oss ombord. Mat, bränsle, hamnavgifter mm. Vi kommer vara 3 eller 4 personer ombord, på så vis kan alla som vill få en egen ruff. Ni står själva för reskostnaden till oss och hem efteråt. Beroende på väder och vind samt hur många vi är så rullar vi ett vaktschema dygnet runt på 2-4 timmar per vakt. Behövs ingen speciell seglingserfarenhet för detta även om.det är ett plus. Viktigast är ett gott humör och lite äventyrsvilja.

Se nedan för vår grova resruttsplanering:

1-7/5 Segling till Bermuda från St Martin eller BVI, Ca 850nm, 1 vecka.

7-10/5 Bermuda

10-24/5 Bermuda -> Azorerna, 1690nm, ca 14 dagar

24/5-14/6 Semester, Azorerna

14-24/6 Azorerna -> Falmouth (UK) 1250nm, ca 10 dagar.

28/6 Falmouth -> The Solent

1/7 The Solent -> Dover

2/7 Dover -> Den Helder (NL)

5/7 Den Helder -> Helgoland (GE)

8/7 Helgoland -> Brunsbuttel

9/7 Kielkanalen

11/7 Kiel -> Puttgarden (eller södra Danmark)

13/7 Puttgarden -> Bornholm

17/7 Bornholm -> Södra Öland

19/7 Södra Öland -Norra Öland

21/7 Sandhamn

22/7 Hemma Nykvarn/Åkersberga!!!!!!

Kom och segla med oss!

Mvh, Stefan och Susanne  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Susanne 2017-03-27 23:39:08

Håller mina tummar för att din förkylning släpper. Vänta inte med rom och choklad, det gör en lite glad just nu iallafall 😊

Posted by Anna-Karin 2017-03-25 20:39:26

Hej! Nu har jag delat och håller tummarna för att intresset är stort. Det låter väldigt lockande då jag saknar er men ni vet ju hur jag är..lite för hemmakär och inte riktigt så äventyrslysten på havet..eller framförallt svårt att lämna barnen. Sista etappen Sandhamn till Nykvarn Åkersberga passar mig utmärkt 😍 Här njuter vi av längre dagar och en begynnande vår. Det känns och lite poetiskt " Visst gör det ont när knoppar brister..varför skulle annars våren tveka.. Kurerar mig från en ihärdig förkylning med citron, honung och ingefära. Kanske ska ta lite rom medicin och choklad också senare. Kramar Anna-Karin ❤