Atlantic Crossing

Atlantic Crossing

About this blog / Om bloggen

Vi ska göra verklighet av vår dröm att under drygt ett års tid segla till Karibien och hem.

I Stockholms skärgård

HamnarPosted by Stefan 2017-07-19 21:05:01
Hejsan,
Nu har vi blivit inkognito, vår tracker har slutat fungera! Men det beror helt enkelt på att vårt abonnemang hos Predictwind tog slut i dagarna och att förnya det skulle kosta några tusen för ett år. Kändes onödigt då vi är hemma om några dagar :-)
Men, i måndags eftermiddag lämnade vi Öland för vår sista nattsegling för denna gång. Vi sträckte upp till Ålö i Stockholms södra skärgård och kom fram vid 11 tiden på förmiddagen (tisdag alltså). Trevlig lunch på båtshaket blev det för att fira! Seglingen gick bra och rätt fort i hård västlig vind, men rätt påfrestande i hög krabb sjö som kom in om babords låring och skapade en mycket slingrande gång. Undrade några gånger på natten vad handelsfartygens manskap tänkte när dom såg våra lanternor visa omväxlande rött och grönt, dålig autopilot eller dom kanske har druckit. ... ;-)
Nå, fram kom vi och har idag rört oss lite längre norrut - men vi är på hemlig ort. Vi passar på nu när ingen kan se var vi är :-)
Nu är det utröjning i båten, ruff för ruff och sist salongen. Så förhoppningsvis det mesta viktigt är packat i kassar när vi kommer hem.
Apropå hemkomst, nu på lördag den 22/7 klockan 13:00 kommer vi "hem", då anländer vi till TBK och sjösättningsbryggan (tror jag det heter) i Åkersberga. Har ni tid, lust och möjlighet - kom gärna och säg hej!
Ha det bra alla så ses vi snart!
/Stefan

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Git 2017-07-21 23:17:21

Välkomna hem! Imponerande resa ni varit med om! Tack för alla inlägg på bloggen, det har varit kul att följa er. Vi ses